Lichtbakken

lichtbak knapwurk

Een kostenbesparende vorm van lichtreclame is de lichtbak. Een lichtbak is vervaardigd van een aluminium lichtbakprofiel en heeft een kunststof acrylaat fondplaat. De lichtbak wordt van binnenuit verlicht door middel van TL-buislampen of LED verlichting. Een lichtbak kan een ‘goedkope’ uitstraling krijgen door eenvoudigweg een witte plaat met opschrift in de bak te schuiven, maar door creatieve vormgeving en kleurgebruik kan de lichtbak aanzienlijk opgewaardeerd worden en zelfs een chique geheel vormen.

Voordelen van de lichtbak zijn: relatief goedkoop, onderhoudsvriendelijk, energiezuinig, éénzijdige en dubbelzijdige uitvoering mogelijk, haaks op de gevel te plaatsen, elke huisstijl is toepasbaar, ook als reclamezuil te gebruiken.

Een grootformaat lichtbak kan worden uitgevoerd als een zogenaamde ‘doekbak’. Hiermee wordt de lichtbak voorzien van lichtreclamedoek. Dit sterke PVC-doek wordt op het frame gespannen en voorzien van de gewenste opdruk. Lichtbakplaten met deelnaden of stuk gegooide platen behoren hiermee tot het verleden. De bakken kunnen worden verlicht met TL of met LED.